Europa a descoperit turta dulce în Evul Mediu, când a fost inventată într-o mănăstire belgiană. Rețeta a circulat rapid, iar deliciosul desert și-a consolidat câteva bastioane regionale în Germania, Austria și Elveția. Fiecare dintre acestea și-a adus propria contribuție la rețeta originală, dezvoltând varietăți unice precum Aachener Printen, Basler Leckerli, Nürnberger Lebkuchen sau Wiener Herrenkuchen. Aceasta din urmă reprezintă rețeta Casei Metzger & Söhne: turtă dulce învelită în ciocolată și umplută cu diferite feluri de marțipan, dulcețuri și jeleuri de fructe.
Istoria Casei Metzger & Söhne începe în 1685, odată cu fondarea atelierului original în Perchtoldsdorf. Acesta furniza turtă dulce decorată cu imagini ale sfinților, în principal pelerinilor care vizitau biserica din oraș. Datorită faptului că parohia era vestită pentru apicultura practicată în zonă de secole, ingredientul principal a fost, încă de la început, mierea.
Odată cu deschiderea primului magazin al casei în faimosul Stephansplatz din Viena, în 1758, extravagantele creații Lebkuchen umplute cu marțipan și învelite în ciocolată au atras atenția aristocrației și curții vieneze, numele Metzger devenind un simbol al calității și rafinamentului.
Repertoriul casei s-a dezvoltat și pralinele cu turtă dulce au reprezentat o extensie organică a celebrei rețete originale. O experiență a gustului bazată pe o rețetă de peste 250 de ani, potențată de grija și atenția investite în aspectul delicateselor, precum și al ambalajelor. Să nu uităm că apariția acestora a coincis cu punctul culminant al opulenței vieneze, iar Casa de Habsburg a avut un rol decisiv în încurajarea și susținerea acestei tendințe de sofisticare, finețe, puritate, frumusețe în toate formele ei. Cununa de lauri care îmbrățișează logo-ul casei simbolizează standardul imperial care rămâne, chiar și astăzi, promisiunea de onoare a mărcii Metzger & Söhne.
Aluatul original Metzger, făcut pe bază de miere, este păstrat prin mijloace exclusiv naturale timp de șase luni, ceea ce îi permite să se maturizeze și să integreze perfect aromele și condimentele.
Ciocolata Metzger este umplută cu marțipan Lübeck de cea mai bună calitate, cu 52% migdale. Gustul unic, special al acestui marțipan se datorează faptului că toate migdalele utilizate în procesul de producție provin din zona mediteraneană. Glazura de ciocolată încântă gustul cu aroma sa intensă, care se combină perfect cu turta dulce, umplutura și vanilia de bourbon.